Fortsätt till huvudinnehåll

Idiotiska falluckor som farthinder

Tur att inga bilister och människor (?!!!!) kommer att skadas (enligt artikeln länkad nedan) när det blir luckor som ramlar ner 6 cm i marken när någon kör för fort. Antagligen så räknar de inte med att mekaniska fel kan uppkomma med luckorna och förutsätter att saker fungerar felfritt i alla lägen. Särskilt i en smutsig trafikmiljö. De har bestämt att allt är helt, rent och fint och luckorna bara ramlar ner när någon verkligen kör för fort och då får man skylla sig själv. Vem tänkte till här då? Ingen i vanlig ordning.

Eller så anser de att motorcyklister inte är människor. Skulle ju inte vilja komma körande med min Triumph Street Triple eller en annan hoj som inte är för offroad-körning och så kärvar skiten till fallucka och behöva köra på en 6 cm hög stålkant. Särskilt inte i en miljö där man kanske måste väja för ouppmärksamma bilförare och andra lösa människor, barn och djur även i låg fart.

Varför sätter man inte ett vasst spjut i ratten på varje bil så att bilister börjar bli uppmärksamma i trafiken och som slutar krocka av ren rädsla i så fall? Om man nu vill uppnå en sådan effekt? Om man krockar så dör man? Nä, i Uppsala finns marginaler för om bilister gör fel. Då spelar inte 6 cm stålkant så stor roll. Men om motorcyklister gör fel eller om något är trasigt så får man räkna med lite spill i människoliv. Ska det verkligen behöva vara så?

Kommentarer