Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarlägerminnen

Vilodag från träningen igår. Riktigt tråkigt hade jag. Mest besviken. Nog om detta. Då är det bättre att drömma sig bort till roligare saker! Tatsu Karates sommarläger till exempel som vi brukade ha varje sommar.

Här är en gammal bild från ett sommarläger för en massa år sedan. Det är jag längst bort med Orange bälte. Tänk att jag har haft ett sånt en gång i tiden. Önskar vi kunde få ihop deltagare till ett sånt sommarläger igen men det verkar lite svårt.

Det här var ett sjudagarsläger ute på Skatboet. Det är en anläggning med små sovstugor som rymmer 4 personer. Där finns ett hus med ett stort kök där alla ordnar sin egen mat. Man tränar 3-4 pass om dagen och det brukar finnas teoripass också. Mellan passen brukar vi sitta i stora huset och titta på gamla kung fu-filmer och annat skoj som hör till. Eller bara hänga i solen, bada och vila.

Tränar gör vi på en stor grusplan omgiven av skog och nära vattnet. Ett år när jag var med körde vi vattenträning också. Vi rodde över med roddbåtar till en strand på andra sidan viken och tränade karate i vattnet. Vi såg till att vara där tidigt så att det inte skulle vara så mycket folk där. Efter ett tag hade det hunnit dyka upp en del nyfikna människor.

En annan gång hade vi backträning på en väg förbi ett hus med en tomt. På tomten lekte ett litet barn. Det måste varit värsta chocken när vi kom stapplande och flåsande iklädda likadana vita pyjamasar uppför backen för det stackars barnet började vettskrämd stortjuta. Vi valde att avbryta backträningen och fortsätta med andra övningar nere på grusplanen. Magnus san tyckte vi skulle köpa glass till den stackars lila pojken som plåster på såren. Undrar om han har hämtat sig från chocken än, så här flera år senare.

Kanske kan man gå ihop med någon annan klubb och köra ett läger för att få ihop tillräckligt med deltagare igen? Det här måste undersökas.


Kommentarer