Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsfys

Fredagens träning började med mycket teknikträning. Det jämnade Sensei ut med en massa underbart jobbiga fys- och konditionsövningar över mattan på långsen i lokalen.

Några av de avslutande övningarna, de jag kommer ihåg var:

Maeken tsuki + Gyaku tsuki + Främre maeger + Bakre Maegeri.

Nästa blev samma slag med bakre mawashi geri + främre mawashi geri två gånger utan att sätta ner eller tappa ner benet det minsta emellan.

Sedan var det en övningar där vi skulle göra en utifrån-och-in spark framför kroppen med bakre benet, sedan tillbaka med det samma väg och så byte till andra benet.

Vi skulle ställa oss på knogarna och med benen så raka som möjligt och gå framåt på knogarna med små steg tills vi var i rätt läge för en armhävning som naturligtvis skulle utföras och avslutas med små trippande steg tillbaka till utgångsläget med knogarna i mattan hela tiden. Den var riktigt tung!

Vi gjorde också en rolig bålstabilitetsövning som går ut på att man ligger på rygg och kryper ihop med armar och ben. Tar tag runt sina egna armbågar och sedan ska man med en speciell teknik lyckas vicka sig fram i sidled. Den har vi lärt oss på en BJJ träningen för länge sedan. Ett knep är att fokusera på att dra sig fram med skulderbladet.

Det var en härligt jobbig avslutning på passet!

Kommentarer